Calitatea apei, la ce sa fim atenti?

Dozator apa birou

Faceti teste de calitate a apei. Daca aveti indoieli, cereti testarea apei de catre un laborator certificat de stat.
Verificari pot fi efectuate si de catre laboratoarele locale ale Autoritatii de Sanatate Publica. Daca folositi apa din fantana, testati-o in fiecare an.

Cumparati un termos. Luati la drum apa plata sau de la robinet intr-un termos din otel inoxidabil, pe care sa il spalati intre utilizari. Va recomandam versiunile din otel inoxidabil.

Dozator apa birou

Atentie la dozatoarele de apa de la birou! „Exista un risc mai mare de contaminare in cazul apei de la dozatoare pentru ca nu ai cum sa faci o curatare a capatului dozatorului, iar bidoanele sunt reutilizabile si, oricat de mult ar fi spalate, ele nu mai sunt sterile“, spune dr. Nitescu.

Faceti cumparaturi istete. „Atunci cand vreti sa cumparati apa imbuteliata, e bine sa cautati marci recunoscute. Cumparati o apa care are trecute pe eticheta cat mai multe informatii, mai ales concentratia de saruri si PH-ul. Cele cu PH de 7,3 sau 7,4 sunt cele mai bune“, spune dr. Mencinicopschi. „O persoana care are probleme de sanatate e foarte bine sa vorbeasca cu un medic si sa stie inainte de a cumpara o apa ce concentratii mai mari dintr-o anumita substanta minerala ar putea sa-i faca rau“, spune si dr. Feru.

Pastrati apa la rece. Nu beti dintr-o sticla care a fost expusa la temperaturi ridicate (in masina, de exemplu).

 

sursa: tyent.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *