Echilibrul acido – alcalin

Beneficii apa alcalina

O sănătate corespunzătoare începe cu un echilibrul acido-alcalin corect în organism. Nivelul pH-ului din lichidele noastre interne ne afecteaza fiecare celula din corp. Un dezechilibu extins de acid de orice fel duce la complicaţii de sănătate.

Organismul regleaza temperatura într-un mod rigid, astfel încât să păstreze un interval al pH-ului foarte îngust – în special în sânge. Nivelul pH-ului din sânge poate deternima si pH-ul tesuturilor, sistemelor şi organelor. Aciditatea cronica poate întrerupe toate activităţile şi funcţiile celulare – interferează cu viaţa însăşi.
În cazul în care pH-ul corpului iese de sub echilibru (prea acid), putem experimenta un nivel redus de energie, exces in greutate, oboseală, o proasta digestie, dureri articulare şi chiar tulburări mai grave.

Beneficii apa alcalina

Ciclul de aciditate începe în primul rând ca urmare a trei factori:
1. Ingestia acizilor. Consumul de prea multe alimente acidifiante cum ar fi preparatele din zahăr, carne, produsele lactate, cafeaua, alcoolul, etc. Acesti acizi pot suprasolicita capacitatea organismului de a le neutraliza.

2. Crearea de acizi. Agenţii patogeni şi alte microforme creaza aciditate în organism. Deoarece corpul devine mai acid, bacteriile rele şi alte microformate prolifera în organism. Deoarece aceste organisme sunt vii, ele mananca şi dar creaza toxine. Aceste toxine sunt adesea foarte acidifiante.

3. Eliminarea improprie a acizilor. Nu toti acizii sunt la fel, unii sunt slabi, iar altii sunt puternici. Acizi slabi cum ar fi acidul citric sunt mult mai uşor de neutralizat decat acizii puternici, cum ar fi acidul uric. Organismul foloseste multe sisteme, în scopul de a absorbi acizii, inclusiv respiratia, rezervele minerale şi grăsimile. Când aceste sisteme ale organismului sunt compromise, apare excesul de acizi.

Procesul de restabilire a echilibrului acido-alcalin incepe cu o dieta si o nutritie adecvata. Aceasta include consumarea alimentelelor de alcalinizare (legume, fructe cu continut scăzut de zahăr, etc), o buna hidratare (consumul de apa alcalina, care este ionica şi structurată), şi suplimentarea corespunzătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *