Ce este apa alcalina?

Ce este apa alcalina

Apa este alcatuita din molecule de apă, H20. Atunci când aceste molecule de apă sunt împărţite prin ionizare, se formeaza ioni de hidrogen, H +, şi ioni de hidroxil, OH-.

Adesea există mai multi ioni H + prezenţi în apă decât ioni OH-. Aceasta apa se numeste apa acida. Dacă există mai multi ioni OH- prezenţi în apă, o numim apa alcalina. Gradul de aciditate a apei este determinat de valoarea pH-ului. Apa cu un pH mai mic de 7 este apa acida. Apa cu un pH mai mare de 7 este apa alcalina.

Ce este apa alcalina

Apa potabilă alcalină imbunatateste sanatatea, deoarece:
1) Apa alcalină este un anti-oxidant extrem. Are un potenţial de reducere a oxidarii de aproximativ-500mV. Acest lucru înseamnă că apa potabilă alcalina are un efect activ asupra neutralizarii radicalilor liberi din organism.
2) Apa potabilă alcalina stimuleaza organismul sa produca bicarbonat. Bicarbonaţii formeaza principalele tampoane alcaline in organism, care menţin echilibrul acido-bazic al organismului. O lipsa de bicarbonat duce la acidificarea organismului. Un mediu alcalin, bazic in organismul nostru este defavorabil dezvoltarilor celulelor canceroase, stiinduse faptul ca acestea apar si se dezvolta in organismele cu aciditatea crescuta.

Pentru a obţine o apă alcalină, aceasta trebuie să aibă un surplus de ioni OH-. Pentru un efect maxim asupra sănătăţii, acest excedent de ioni OH- trebuie să fie astfel încât sa se atinga un pH al apei de aproximativ 9.

Recomandare produs: click aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *