Apa vie – metoda traditionala chinezeasca Wushu

Tratament apa wushu

Unitatea, legatura directa intre viata si apa fiind aproape o axioma, nu mai poate mira pe nimeni utilizarea intensiva interna sau externa a acestui lichid miraculos in practica vietii rationale, in profilaxie, in diverse terapii. Exista o multime de efecte binefacatoare:

Boli interne – migrene, hipertensiune, anemii, reumatism, pareza faciala, obezitate, artrita, tahicardie, astenie, tuse, astm, bronsite, TBC pulmonar, meningita, afectiuni hepatice, hiperaciditate, dezinterie, constipatie, hemoroizi, diabet etc.
Afectiuni ORL – rinite, faringite, laringite etc.
Afectiuni ginecologice – diverse dereglari, cancer uterin, cancer mamar, probleme uterine, vaginale etc.
Oncologie – diverse.
Domeniul radioactiv – iradieri, elimina efectele primare si secundare ale tratamentului cu cobalt etc.

Se cerceteaza in alte directii, existand motive de cercetare justificata; recomandat, de asemeni, profilactic si celor ce manuiesc substante radioactive. Procedeul este cat se poate de simplu: se bea dimineata apa pe stomacul gol. Secretul consta in: Cat? Cum? si Cand? Se bea in prima jumatate de ora (cel mult) dupa trezire, preferabil asezat, se continua zi de zi, evitand orice intrerupere, mai ales in primele 21 de zile, dar, pe cat posibil, si in timpul urmator.

Tratament apa wushu

Efectele cresc proportional cu deprinderea si continuitatea practicii. Cat? Se incepe cu 1,5 litri si, in circa 2-3 saptamani se va ajunge la cantitatea optima de 3,5 litri. Doza nu este nici exagerata, nici absurda. Atat introducerea, cat si eliminarea se regleaza dupa primele zile. Folositi apa filtrata si la temperatura camerei in care ati dormit, niciodata racita in frigider. Foarte important este ca dimineata sticla cu apa sa fie agitata de 120 de ori cu ajutorul mainilor, rezultand astfel apa dinamizata si vibrata de potentialul bioenergetic uman (creste procentul de oxigen in apa, purificand-o astfel), compatibilizandu-se cu corpul fizic si energetic al celui care consuma apa.

Daca apa este expusa rasaritului soarelui – solarizata – isi mareste raza de actiune si rezultatele sunt mai mari. Pe langa mecanismele biofizice si biochimice implicate, procedeul stimuleaza etajele bioinformationale profunde ale vietii, zonele fundamentale, inclusiv energia ancestrala (descrisa in acupunctura), armonizandu-le, reconstruind starea de sanatate. Fiti ironici daca vreti, dar dupa ce ati incercat procedeul. Din punct de vedere medical, procedeul este profilactic pentru cei considerati sanatosi si curativ pentru mai multe categorii de persoane suferinde. Daca pentru primii sfatul medicului este necesar, pentru ultimii el este obligatoriu. Atentie sporita pentru varstnici, cardiaci, hipertensivi, cei cu probleme renale se vor opri la 2-2,5 litri si vor avansa foarte lent catre aceasta cantitate.

Alimentatia ramane normala (preferabil predominand fructele, legumele, zarzavaturile, sucurile naturale etc.), eliminand, pe cat posibil, sarea (in special cei in varsata, suferind de hipertensiune sau cei cu tendinta de retentie a apei in tesuturi), dar adaugand vitamine cu suplimente nesodice (cca 1 lingurita rasa de sare dietetica/zi luata cu putin sifon) daca nu se poate renunta total la sare.

Precautii:
A nu se manca seara dupa ora 19 si a se manca dupa 2-3 ore dupa aplicarea acestei tehnici. Nu se impune renutarea la fumat. Interesant este ca, adesea, numarul de tigari consumate scade de la sine. Nu este necesar nici intreruperea unei eventuale medicatii, dar nici medicul nu ramane suveran in apreciere.

Reactii secundare: posibile mancarimi, senzatie de oboseala, buimaceala, umflarea picioarelor, usoara nervozitate. Totul trebuie sa decurga in mod progresiv 0,5 litri/saptamana adaugati la cantitatea initiala. La aceste reactii se recomanda: scaderea volumului de apa pana la domolirea simptomelor, reluarea mai lenta a cresterii sale permitand adaptarea corpului; masajul plantar (mai ales in scobitura talpii – 5 minute) si exercitii de respiratie profunda, calmantele si tonifiantele sunt, in general, valabile.
Din punct de vedere tehnic, secretul propriu-zis al acestei metode, cel ce declanseaza efectele binefacatoare, detoxifiante, endocrine, neuropsihice, bioenergetice, este dozarea cantitatii cu timpul scurt (totul se bea in maximum 10-15 minute ale primei jumatati de ora de la trezire) si modul de gradare.

Va propunem urmatoarea schema: daca ati constatat initial ca puteti sa beti dintr-o data 900 ml de apa, beti numai 750-800 grame de apa, dar dupa 5-10 minute adaugati inca 150-200 ml. Atat in acea zi (afara de apa alimentara cand va este sete). Dupa 2-3 zile identice, veti constata ca puteti bea dintr-o data 1100 ml. Beti doar 1 litru (deci mereu mai putin decat maximum posibil). In schimb dupa 5-7 minute mai beti 150-200 ml. Si tot asa, ceva mai putin de maximum de cantitate plus cca 200 ml pana cand ajungeti la cei 3,5 litri. Ajunsi aici (in ceva mai mult de o luna), ramaneti constant! Cel putin 21 de zile.

Devenind natural, exercitiul se poate exersa toata viata sau macar o perioada de 3 luni pe an in cazul unei persoane sanatoase, ultima luna servind retragerea cat mai gradata din practica. In lunga sa istorie in contextul medicinii traditionale chineze, acest procedeu nu a inregistrat nici un accident major. Aceasta nu justifica aruncarea in practica orbeste, fara pregatire. La fel de nociv este scepticismul arogant si ignorant care se face a uita ca trebuie sa invatam necontenit din tot ce poate preveni sau reduce suferinta oamenilor, adica a noastra. Acest procedeu este un exercitiu de baza in Wushu (artele martiale chinezesti) si a fost pastrat secret timp de milenii pentru faptul ca, pe langa efectele vindecatoare, potenteaza toate fortele latente, reorganizeaza si remonteaza toate structurile dupa informatiile date de energia ancestrala. Nu uitati, rezultatele vin in timp, practicand regulat, cu perseverenta si incredere. Trebuie sa incercati pentru ca merita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *