Apă plată și minerală, contaminată!

Apa contaminata

August 2013 – Mii de litri de apă îmbuteliată au fost retraşi de la comercializare în întreaga ţară, după ce s-a descoperit că aceasta conţinea o bacterie rezistentă la antibiotic.

Apa contaminata

Mii de sticle de apă plată şi minerală au fost retrase de la vânzare, conţinutul fiind contaminat cu o bacterie rezistentă la antibiotic, care poate provoca infecţii ale aparatului respirator sau urinar, dar şi septicemii şi chiar deces, scrie rtv.net.

Şi în judeţul Bacău a fost descoperită apă cu diverse bacterii, în timp ce în Alba loturi întregi de apă îmbuteliată conţineau o concentraţie de nitraţi peste limita admisă.

Totodată, în Giurgiu, Dolj, Bihor şi Iaşi au fost descoperite firme care îmbuteliau apă deşi nu aveau aviz de la Direcţiile de sănătate.

Aproximativ 27.000 de litri de apă au fost retraşi de la comercializare în 30 de judeţe, iar valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la 47.000 de lei.

Până în acest moment autoritățile au evitat să nominalizeze producătorul sau mărcile de apă care au fost scoase de la comercializare.

sursa: dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *