Alunga energiile negative, cu apa

Baie cu apa

Hidroterapia presupune folosirea apei pentru tratament, recuperare şi în scop preventiv. Termenul include cura externă cu ape minerale şi cura marină. Revista „Click! pentru femei“ îţi prezintă cum funcţionează terapia cu apă.
Apa te ajută să scapi de stres
Efectele vindecătoare ale apei sunt binecunoscute. Băile cu apă minerală, tratamentele în mediu marin, aquaterapia în piscină sunt tot atâtea posibilităţi de tratament şi recuperare la care oricine are acces.
Terapiile folosesc apa aflată sub orice formă – gheaţă, lichid, abur – şi se bazează pe capacitatea ei de a stimula terminaţiile nervoase aflate la nivelul pielii şi de a impulsiona circulaţia sanguină. Toate acestea duc la un răspuns imunitar şi hormonal pozitiv.
Sunt terapeuţi care susţin că apa facilitează circulaţia energiilor benefice, de aceea poate trata afecţiuni precum durerea de cap, hipertensiunea, reumatismul. Apa aduce relaxare, stare de bine, linişteşte durerea şi stresul.

Baie cu apa

Băi de leac la tine acasă
N-ai timp şi nici resurse financiare pentru cure la mare sau în staţiuni? Poţi să faci terapie cu apă chiar la tine în cadă. Iată câteva idei:
– Baie cu sare de mare, pentru fortificare. Sarea de mare este excelentă pentru a-ţi întări organismul fragilizat de iarna îndelungată.
Cum faci: pune în apa din cadă două mâini de sare, cufundă-te în „valuri” timp de 15 minute, clăteşte-te cu apă limpede şi înfofoleşte-te bine într-un halat. Apoi transpiră abundent, savurând o cană cu ceai de soc.
– Baia cu săruri de sulf elimină toxinele. Cura cu săruri de sulf este indicată pentru afecţiuni musculare şi articulare, artroză, spondiloză cervicală şi lombară, hipertensiune arterială în stadiul I şi II.
Cum faci: dizolvă în apa de îmbăiere sarea de baie respectivă. Atenţie! Nu se recomandă în caz de hipotensiune, de hipertensiune în stadiu avansat, de insuficienţă cardiacă sau dacă ai afecţiuni dermatologice.
– Baia cu ceai verde te revigorează. Ceaiul verde are şi un excelent efect energizant şi antiinflamator, în caz de arsuri solare.
Cum faci: Prepară o infuzie concentrată de patru linguri de ceai verde la un litru de apă, adăugând planta în apa care încă nu a dat în clocot – asta pentru a-i păstra intacte proprietăţile terapeutice. Varsă infuzia în apa din cadă.

sursa: click.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *